انتقال اموال قبل از دادخواست مهریه

انتقال اموال قبل از دادخواست مهریه

مهریه همواره یکی از مسائل مهم در اختلافات زوجین بوده است که بر اساس آن به اقدامات مختلفی دست می زدند. با توجه به آن که پرداخت مهریه از طرف مرد با توجه به اموال وی صورت می گیرد، در برخی موارد فرد اقدام به انتقال اموال قبل از دادخواست مهریه یا پس از آن می کند.

در این موارد باید مسائل مختلفی را در نظر داشت. در صورتی که فرد پس از دادخواست مهریه اقدام به انتقال اموال کند، اقدام وی فرار از دین محسوب می شود. در این راستا یکی از سوالات رایج در این باره آیا پنج ماه قبل از به اجرا گذاشتن مهریه سند زده شده باشد فرار دین بحساب میاد، می باشد که در ادامه به پاسخ آن خواهیم رسید.

وکیل
نیاز به گرفتن مشاوره از یک وکیل مجرب دارید؟ برای مشاوره با ما تماس بگیرید

معامله صوری به چه معامله ای میگویند؟

معامله صوری در واقع معامله ای است که به شکل واقعی انجام نشده باشد بدان معنا که پولی میان طرفین رد و بدل نشده و هیچیک از طرفین هدف اصلیشان انجام معامله نباشد.

در صورتی که شرایطی به این شکل وجود داشته باشد و اثبات نیز شود معامله صوری است و دادگاه با طی کردن مراحلی دستور ابطال را صادر کند.

در این شرایط شخصی که مدعی است که معامله صوری شکل گرفته است و باعث ضرر رسیدن به وی شده است با مراجعه به دادگاه محل سکونت خود، دادخواستی با موضوع ابطال بیع ارائه دهد تا اموال فرد به نفع وی توقسف شود.

انتقال اموال قبل از دادخواست مهریه

اثبات معامله با هدف فرار از دین

در اکثر موارد این شیوه زمانی رخ می دهد که زوج برای فرار از پرداخت مهریه اقدام به انتقال اموال قبل از دادخواست مهریه یا پس از آن می کند. در چنین شرایطی شخص با انتقال اموال تلاش می کند تا از دین شانه خالی کند.

در صورتی که انتقال اموال قبل از مطالبه مهریه باشد قضات به سختی صوری بودن معامله را می پذیرند و اثبات آن مستلزم بررسی های بسیار دقیق از سوی دادگاه خواهد بود. از این جهت در صورتی که مردی متوجه شود زن می خواهد مهریه خود را به اجرا بگذارد اموال خود را انتقال دهد، زن می بایست برای ابطال معامله به دادگاه درخواستی ارائه دهد که دادگاه با بررسی دقیق نسبت به موضوع تصمیم خواهد گرفت.

معاملات صوری به قصد فرار از دین

در صورتی که مردی که بدهکار مهریه است با پدر و مادرش معامله ای را صورت دهد، اصل بر آن است که معامله صوری است، در شرایطی که سندی اثبات کند که پدر این فرد 200 میلیون تومان پرداخت کرده است تا ملک را بخرد، از سوی دادگاه قابل بررسی است. اگر پس از تحقق معامله ای که به قصد فرار از دین صورت گرفته باشد، این معامله صوری با دادخواست ابطال، باطل  می شود و مال موجود به فرد طلبکار منتقل خواهد شد.

اگر انتقال اموال بعد از دادخواست مهریه صورت گرفته باشد، قانون راه ساده تری برای ابطال آن دارد.

سوالات متداول انتقال اموال قبل از مطالبه مهریه:

در صورتی که مردی خانه ای 400 میلیونی را بفروشد، دادگاه درخصوص این مبلغ کسب شده سوالی نخواهد کرد؟ آیا فرد می تواند دادخواست اعسار دهد و مهریه 400 سکه ای خود را به شکل اقساط پرداخت کند؟

اگر چه مرد می تواند در این موارد دادخواست اعسار برای تقسیط مهریه ارائه دهد اما این امکان وجود دارد که دادگاه تقاضای اعصار را رد کند و فرد معسر به حساب نیاید چرا که او 400 میلیون تومان از فروش خانه به دست آورده است.

در این حالت از وی پرسیده خواهد شد که با مبلغ به دست آمده از فروش خانه چه کرده است. در صورتی که مرد پاسخ دهد که کل یا بخشی از مبلغ کسب شده را در جهت پرداخت بدهی خرج کرده است دادگاه رویه ای دیگری را پیش می گیرد.

در این شرایط فرد ملزم است تا به میزان بدهی که پرداخت کرده است اسناد و مدارکی را ارائه دهد که ثابت کند وی مبلغ به دست آمده را در چه راهی خرج کرده است. یا حتی اگر هزینه های دیگری را نیز متقبل شده است که برای تمام موارد موجود ارائه مدارک الزامی است.

اما در انتها باید از مبلغ باقی مانده بدهی و دین خود که همان مهریه است را پرداخت کند.

در رابطه با انتقال اموال قبل از دادخواست مهریه و یا بعد از آن و همچنین شرایط اثبات آن می توانید از وکیل مهریه یا مشاور حقوقی کمک بگیرید.

4.5/5 - (338 امتیاز)

اقدام به انتقال اموال پس از دادخواست مهریه از نظر دینی چگونه است؟

در صورتی که فرد پس از دادخواست مهریه اقدام به انتقال اموال کند، اقدام وی فرار از دین محسوب می شود.

اگر یک معامله صوری با قصد فرار از دین صورت گرفته باشد چه می شود؟

اگر پس از تحقق معامله ای که به قصد فرار از دین صورت گرفته باشد، این معامله صوری با دادخواست ابطال، باطل  می شود و مال موجود به فرد طلبکار منتقل خواهد شد.

معامله صوری به چه معامله ای میگویند؟

معامله صوری در واقع معامله ای است که به شکل واقعی انجام نشده باشد بدان معنا که پولی میان طرفین رد و بدل نشده و هیچیک از طرفین هدف اصلیشان انجام معامله نباشد.

8 دیدگاه

  • با سلام اگر میشه سریع جواب بدین ممنون میشم
    طبق کدوم ماده و تبسره ما می تونیم ثابت کنیم که زمین رو قبل از توقیف توسط همسر خریداری کردیم

  • سلام همسرم به دلیل بیماری روانی شدید طبق تحریک اطرافیان اول اموالش رو که شامل زمین زراعی به قیمت ۱۰ میلیارد هست و حساب های بانکی با گردش مالی بالای ۵۰۰ میلیون و خودرو شخصی به نام غیر زده و بعد به من گفته برو طلاق بگیر و از منزل اخراجم کرده در حالی که حتی جهیزیه من رو هم بهم نمیده. بنده با این شرایط چطور میتونم به حقوق قانونی خودم از جمله مهریه ۱۱۰ سکه برسم؟

  • سلام من خونه را قبل از درخواست مهریه فروختمه پول هم همون تاریخ به حسابم واریز شده آیا میتونم سند بزنم اکنون که همسرم در خواست مهریه کرده یا نه

  • فردای اتتقال غیرمالی ملک به برادرم،خانم مهریه اجرا گذاشت و رای گرفتپولی هم ردوبدل نشد.تکلیف قانونی چیه؟

  • با سلام
    من توافق از همسرم جدا شدم ولی مهریه و تمام حق و حقوقم سر جایش باقی ماند،میخواهم ببینم ممکنه همسرم اموالشو انتقال بده؟و اگر انتقال داد و من بروم قبالمو مطالبه کنم میشه برگردوند؟و ثابت کرد واسه فرار از قبالست؟

  • سلام من حق طلاق دارم بعداهمسرم تمام اموالش رازده بنام پدرش الانم همروزده هیچی نداره من چیکارمیتونم بکنم

  • با سلام
    اینجانب خودروی شخصی خود را قبل از ارایه دادخواست دعوی فروخته ام و سند آن را انتقال داده ام آیا همسرم میتواند بابت مهربه آن را طلب کند و توقیف کند و قصد فرار از دین محسوب می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *