وکیل زمین شهری

وکیل زمین شهری کیست؟

یکی دیگر از مشکلاتی که در حوزه ی ملک و املاک و اراضی برای موکلین ممکن است پیش آید، پیرامون زمین شهری است که قانونی نیز به همین نام در مورد آن وجود دارد که به تعیین و تکلیف وضعیت بسیاری از اراضی شهری پرداخته است. و همانگونه که می دانید تورم قانون گذاری و افزایش میزان مقررات و آیین نامه ها دراین حوزه نیز، منجر به وکالت تخصصی در حوزه ی املاک و من جمله پرونده های زمین شهری و وکیل زمین شهری می شود.

لذا پیشنهاد می شود برای افزایش احتمال موفقیت و به نتیجه رسیدن پرونده و کارهای خود به وکیل زمین شهری و وکیل پایه یک دادگستری متخصص این حوزه مراجعه کنید.

وکیل
نیاز به گرفتن مشاوره از یک وکیل مجرب دارید؟ برای مشاوره با ما تماس بگیرید

چرا داشتن وکیل زمین شهری اهمیت دارد ؟

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی بر کشور، نکته ای باید بدان توجه می شد تعیین تکلیف وضعیت اراضی گسترده ای بود که در اختیار اشخاص بود و عمدتا ممکن بود به جای استفاده از اراضی برای آبادانی و تولید و رونق اقتصادی، به سمت بلوکه شدن در نتیجه ی معاملات مکرر و بورس بازی و استفاده از زمین به عنوان کالا سوق پیدا کند. در چنین شرایطی بود که زمین افراد در معرض از دست رفتن قرار گرفت و به همین علت نیاز به وکیل زمین شهری برای حفظ آن حس می شد.

وکیل زمین شهری

جدای از این مورد، طبق موازین اسلامی اراضی موات که در ادامه به بررسی مفهوم آن خواهیم پرداخت باید در تصرف و استیلای ولی فقیه و حکومت باشد نه اشخاص. در چنین جایگاهی ست که نیاز به وکیل زمین شهری حس می شود. چرا معمولا اختلافات و مشکلات زمین شهری پیش می آید که صرفا به دست وکیل حل می شود.

پس از تشکیل اولین مجلس شورای اسلامی و شروع به کار آن، قانون اراضی شهری در تاریخ ۲۷/۱۲/۱۳۶۰ به تصویب رسید و چون این قانون موقت و مقطعی بود در سال ۱۳۶۵ منقضی گشت و قانون زمین شهری که اکنون راجع به آن صحبت می کنیم و حاکم است در تاریخ ۲۲/۶/۱۳۶۶ به تصویب رسید و اصلاحاتی نیز در آن شده است.با توجه به تغییراتی که رخ داد در بسیاری از پرونده ها لزوم حضور وکیل زمین شهری امری الزامی است در غیر این صورت از دست رفتن زمین ممکن است رخ بدهد.

منظور از زمین شهری چیست؟

مطابق ماده ی ۲ قانون زمین شهری، اراضی شهری زمین هایی است که در محدوده ی قانونی و حریم استحفاظی شهرها و شهرک ها قرار گرفته است. به طور معمول وکیل زمین شهری به دلیل تسلطی که برروی موضوعات مورد نظر دارد یکی از بهترین کسانی است که می توانید در جهت آشنایی با قوانین به وی مراجعه کنید.

وکیل زمین شهری در چه پرونده های فعالیت می کند ؟

  • پرونده زمین موات

مطابق ماده ی ۳ قانون و از نظر وکیل زمین شهری در تعریف زمین موات مقرر می دارد که اراضی موات شهری زمین هایی است که سابقه عمران و احیا نداشته باشد. زمین های مواتی که علیرغم مقررات قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری بدون مجوز قانونی از تاریخ ۵/۴/۱۳۵۸ به بعد احیا شده باشد هم چنان دراختیاردولت می باشد. گاهی پیش از تصویب قانونی این مصوبه فردی به احیا زمینی پرداخته است اما در حال حاضر مشکل قانونی در مورد آن دارد. در چنین شرایطی وکیل باید حضور داشته باشد.

بنا بر نص این ماده زمین های غیر موات بنیادهایی که دولتی نمی‌باشند از دامنه ی شمول این ماده مستنثنی خواهند بود ولی در مواردی که قصد نقل و انتقال این گونه زمین ها را داشته باشند باید قبلا موافقت وزارت مسکن و شهرسازی را جلب نمایند مگر اینکه این انتقال جهت رفع نیازهای عمومی شهر و در مقابل ملک هایی که در طرحهای شهر، واقع هستند.وکیل زمین شهری راه های شما در چنین شرایطی را کوتاه می کند.

  • پرونده زمین بایر

به زمین هایی گفته می‌شود که در حال حاضر، ساختمان و تاسیساتی ندارد اما سابقه ی عمران و آبادانی را دارد ولی با مرورزمان تدریجا به شکل بلااستفاده درآمده اند. بدون اینکه مالک داشتن و یا نداشتن آن‌ها مورد نظر باشد.

مطابق ماده ی ۸ قانون زمین شهری، زمین های بایرشهری که مالک آنها مشخص و معین نباشد تحت اختیارولی فقیه خواهد بود.وکیل زمین شهری نیاز شما در پرونده های این حوزه است چرا که ناگهان به خود می آیید و متوجه می شوید که زمین شما در شرف از دست رفتن است.

وکیل زمین شهری

مطابق تعریف آیین نامه مربوط به قانون زمین شهری، احیا و عمرانی که مورد پذیرش قانون زمین شهری توسط وکیل زمین شهری می باشد را همان ملاک و تعریف مندرج در ماده 141 ازقانون مدنی بیان داشته است، بنابراین احیا به این معناست: زمینی که موات و یا مباح به حساب می‌آید را از طریق عملیاتی که عرفا بعنوان آباد کردن محسوب میشوند ؛ مانند کشت و زرع کردن، کاشت درخت، احداث ساختمان و مانند آن‌ها ، قابلیت استفاده پیدا کنند. ملاک تعیین کننده ی آبادانی عرف است.طبق قانون فعلی با احیا کردن زمین ها بایر ، تملک ایجاد نمی شود.

به همین علت ممکن است زمینی طبق قانون سابق برای شما باشد ولی اکنون قصد گرفتن آن از شما را داشته باشند. در این صورت است که شما حتما به یک وکیل زمین شهری جهت پیگیری امور شما نیاز دارید.

وکیل
نیاز به گرفتن مشاوره از یک وکیل مجرب دارید؟ برای مشاوره با ما تماس بگیرید
  • پرونده زمین دایر

طبق ماده ی ۴ قانون زمین شهری زمین دایربه زمین هایی اطلاق می‌شود که علاوه بر اینکه احیا شده اند ، به صورت مستمر نیزمورد بهره ‌برداری قرار خواهند گرفت. در واقع زمین هایی هستند که آنرا احیا و آباد نموده اند و درحال حاضر مالک ازآن استفاده می کند و درقانون زمین شهری ، منظور از زمین دایر در این قانون،زمین کشاورزی و یا آیش می باشد خواه به صورت محصوروخواه به صورت غیر محصور.

زمین آیش به زمین دایری می گویند که علاوه بر اینکه دایر است، به صورت غیر مستمر حسب عرف همان محل برای زمان معینی در ان کشت و استفاده نشود.وکیل زمین شهری امور شمارا ساده می کند و در چنین پرونده هایی مشکل شما را به خوبی حل میکند.

تغییر کاربری زمین های شهری یکی از مواردی است که شما می توانید از یک وکیل خوب شهری در آن کمک بگیرید.

اهمیت حضور وکیل زمین شهری در مورد کمیسیون ماده ۱۲ قانون 

مطابق ماده ی ۱۲ قانون زمین شهری تشخیص عمران و احیا  تاسیسات متناسب و تعیین نوع زمین دایر و تمییز بایر از موات به عهده ی وزارت مسکن و شهرسازی است این تشخیص قابل اعتراض در دادگاه صالحه می باشد که در صورتی که توسط وکیل زمین شهری صورت گیرد احتمال به نتیجه رسیدن بیشتر می شود. اگر به تنهایی به این حکم اعتراض کنید احتمالا راه به جایی نخواهید برد و با شکست رو به رو می شوید.

بنابر ماده ی فوق برای تشخیص اینکه چه زمینی موات و بایر و دایر است که بسیار جهت تعیین حق و تکلیف مالک و متداعین مهم است در کمیسیونی در وزارت مسکن و شهرسازی به نام کمیسیون ماه ی ۱۲ که برمبنای ماده ی فوق الذکر تشکیل می شود تصمیم گیری به عمل می آید و پیگیری کارها ی مربوط به این کمیسیون به همراه یک وکیل آشنا به قوانین ملکی و ارضی برای حصول بهترین نتیجه ی ممکن و جلوگیری از ضرر احتمالی الزامی است این وکیل یک وکیل زمین شهری ست.

این کمیسیون متشکل از نماینده ی وزیر دادگستری، مسکن و شهرسازی،شهردار می باشد که باحضور همه ی افراد رسمیت پیدا می کند و نظر اکثریت اعضا تعیین کننده است بسیاری از اعمال مقدماتی و جمع آوری مدارک مربوطه در دبیرخانه ی این کمیسیون انجام می شود.

در مسیر جمع آوری مدارک لازم وکیل زمین شهری می تواند بهترین یاری دهنده باشد.

برگه واگذاری زمین شهری چیست ؟

واگذاری زمین به این معنی است که اموال ، زمین ، ساختمان و … که متعلق به دولت است به موجب فروش و خرید در مزایده و … به فردی واگذار شود. برای اینکه این واگذاری سندیت یابد به برگه واگذاری ملک یا زمین شهری نیاز است. این واگذاری می تواند به اشخاص حقیقی یا حقوقی باشد و برای اینکه مشکلی در آن به وجود نیاید بهتر از طریق وکیل زمین شهری پیگیری شود.

نمونه برگه واگذاری زمین شهری را می توانید از لینک زیر دریافت کنید :

 

تاثیر وکیل زمین شهری در اعلام نظر کمیسیون

پس از ارسال مدارک مورد نظر توسط وکیل زمین شهری، کمیسیون ماده ۱۲ پس از بررسی مدارک مربوطه و عکس های هوایی و کروکی ملک و معاینه محلی و نقشه ها و استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک و ترسیم نقشه و حدود اربعه ی ملک نسبت به اظهار نظر راجع ملک اقدام می کنند در این روند از نظر کارشناسان مختلف مانند کشاورزی و مهندسی و حقوقی نیز ممکن است استفاده شود و در صورت مثبت بودن نظر کمیسیون طبق مصوبه ی مجمع تشخیص مصلحت نظام باید در یک روزنامه ی کثیرالانتشار به مدت ده روز منتشر شود

و نام مالک به همراه پلاک و سایر مشخصات نیز درج شود و در صورتی که کسی اعتراضی نسبت به آن داشت می تواند اقدام کند. اعتراض نسبت به اظهار نظر این کمیسیون در دادگاه صالح به عمل می آید و اگر توسط وکیل پیگیری شود احتمال پیروزی شما به طرز قابل توجهی افزایش می یابد.

در این مقاله به طور کامل در مورد اهمیت حضور وکیل زمین شهری در این پرونده ها توضیح دهید. اگر شما به دنبال وکیل مطمن برای پیگیری پرونده های زمین خود هستید با گروه عدل و حق تماس بگیرید و ضمن انجام مشاوره حقوق به اتخاذ وکیل مناسب خود بپردازید.

برگه واگذاری زمین شهری چیست ؟

برگه ای است که به موجب آن ساختمان ، ملک یا زمینی به یکی از اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار می شود. برای مشاهده نمونه برگه واگذاری زمین به این صفحه مراجعه فرمایید.

چرا داشتن وکیل زمین شهری اهمیت دارد؟

با توجه به مصوبه های اخیر ، ممکن است مشکلات زیادی برای زمین شهری شما به وجود بیاید. برای حل این مشکلات ، وجود وکیل الزامی است.

اعلام نظر کمیسیون با توجه به چه مدارکی صورت می گیرد ؟

مدارک مربوطه و عکس های هوایی و کروکی ملک و معاینه محلی و نقشه ها و استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک و ترسیم نقشه و حدود اربعه ی ملک نسبت به اظهار نظر راجع ملک اقدام می کنند.

6 دیدگاه

  • الان یه شهرک تازه تاسیس اکثر زمین هاش، زمین شهریه و زمین ها دارن خرید و فروش میشن
    یه سوال دارم اینه که اگه بخوام یکی از این زمین ها رو بخرم مشکلی نداره و زمین بنامم میشه یا نه؟

  • سلام خسته نباشین میخواستم بگم سال ۷۲ مادر بزرگم واسه زمین شهرسازی جنگ زده ثبت نام کرده بود مادرم بزرگم که به اداره شهرسازی رفته بود. اداره شهرسازی از مادربزرگم یه سرپرست یاهمون وارثه میخواستن که بهش زمین بدن . امده بود عمو با خودش برده امضا کرده بود الان بعد از سال یه زمین از طرف شهرسازی به اسم عمو در امده میخوام بدونم ایا گواهی هست که عمواز طرف مادر برزگم وکیل باشه اسم مادر بزرگم روی همون پرونده هستش

  • سلام آیا زمینهای شهرک های اطراف استان تهران که با برگه نارنجی زمین شهری خرید و فروش میشه و اعتبار سی ساله این برگه ها به سر اومده قابل توجیه و خرید آن منطقی است و ارزشی دارد و اینکه چرا حاکمیت دردسر ساز است و استخوان لای زخم میگذارد و قوانین مزاحم آسایش و آرامش خلق الله هست و سود خود و نفع شخصی خودشان را در ضرر رساندن به مردم طراحی میکنن!!؟مگر خدا از درون و نیتشان آگاه نیست !

  • یک قطعه زمین به مساحت دو هزار و پانصد متر مربع در محدوده مجیدیه تهران متعلق به پدرم که در سال 62 بعنوان موات اعلام شده است و مورد استفاده شهرداری قرار گرفته است. از آنجا که حدود سی سال است که پرونده های ثبتی زمینهای موات شهری توسط مالکان آنها و یا وراث آنها در دادگاههای صالحه قابل تعقیب برای تحصیل بهای آنها است، چه مدت طول می کشد که پرونده زمین فوق الذکر در دادگاه به جریان دادرسی افتد و بهای حاصله بر حسب متراژ زمین چه مبلغ خواهد بود. همچنین، اگر این کار توسط وکیل مبرز دادگستری با تخصص در املاک زمین شهری انجام شود، حق الزحمه وکیل در این مورد چه مقدار خواهد بود و چگونه دریافت خواهد شد.. با تشکر قبلی

  • سلام و خسته نباشید زمینی که برگه واگذاری نداره ولی تو بافت مسکونیه اگر ساخته بشه به مرور زمان چه مشکل هایی ممکنه براش بوجود بیاد؟

  • درود بر شما قربان .من یک زمین با نوشته دستی از سال ۵۶در شهرستان بردسیر روستای درونیه دارم تا حالا هم هیچ اقدام روش برای ساختن و همچنین برای گرفتن سند نکردم آیا اگر برای سند بخواهم اقدام کنم به مشکل میخورم یا نه قربان؟ خداوند خیرتان بدهد که این سایت گذاشتید برای راهنمایی دیگران.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *